Ontwerp : 1997

Nu de weg van Eindhoven naar Nijmegen buiten Son en Breugel omgaat en Eindhoven en Son en Breugel dichter tegen elkaar aan groeien is het de moeite waard te onderzoeken hoe de ruimte tussen de twee bebouwde kommen een eigen stedenbouwkundige identiteit zou kunnen krijgen.
In dit ontwerp is de bebouwing in het westen high-tech en in het oosten richting Dommeldal low-tech gedacht. De hoogte van de bebouwing loopt van 5 lagen (in het westen) tot enkele woningen van één laag of zelfs gedeeltelijk onder het maaiveld zover het waterpeil van de Dommel dat toestaat (in het oosten).
Grijs water wordt opgeslagen voor hergebruik in een stuwmeertje met ingebouwde zuivering. In het westen wordt energie opgewekt met zonnepanelen en windmolens. In het oosten zal meer met passieve energie worden gewerkt.
In het zuid-westen is een industriegebied gesitueerd metaangepaste randvoorwaarden. In het noorden is een weg richting Helmond voorzien grotendeels ondergronds gelegen.

 

 
 
 
 
 
Bureau  
Filosofie
Architect
Download
Vacatures
Bureaugegevens
Contact
 
Projecten
Bedrijven & Winkels
Kantoor & Interieur
Woningbouw
Woningen
Woninguitbreidingen
Overige projecten
 
                                                   TERUG                                                                                                                  HOME