START SMART Woningen
Ontwerp : 2012.

Er is grote vraag naar grondgebonden betaalbare starters- woningen. Om aan deze vraag te kunnen voldoen hebben we een type woning ontwikkeld welke goedkoper is dan de reguliere starters-woningen. Een compacte bouwvorm met een beperkte hoeveelheid benodigde grond. De woningen hebben de mogelijkheid om vergroot te worden tot een volwaardige eengezinswoning.

Om de vraagprijs van de woningen laag te kunnen houden dienen de woningen als een module gebouwd te worden. Hierdoor worden de faalkosten tot nul gereduceerd. De woning is bijzonder duurzaam en voldoet aan de epc-eis van 0,6.

De woningen zijn met de achterzijde (de rug) aan elkaar gekoppeld. Hierdoor beschikt een SMART START- woning niet over een achtertuin. In de voortuin kan een berging geplaatst worden. Voor de nodige lichtinval is de voorgevel voorzien van een volledig over de breedte geplaatste pui.

Een doorzonwoningen kan worden gerealiseerd door het simpelweg samenvoegen van twee met de rug tegen elkaar geplaatste woningen. Het samenvoegen kan gebeuren zonder dat dit enige gevolgen heeft voor de bestaande constructie.

Na een uitgebreid onderzoek naar de plattegrond mogelijkheden is gekozen voor een dubbelkwart trap achterin de woning. Dit maakt een effectieve plattegrond. De Smart Start woning is geschikt om als dijkwoning uit te voeren. De koppeling van 4 woningen maakt het mogelijk een efficiƫnte urban villa te presenteren. Dit brengt variatie in het stedenbouwkundig plan.

 
Bureau  
Filosofie
Architect
Download
Vacatures
Bureaugegevens
Contact
 
Projecten
Bedrijven & Winkels
Kantoor & Interieur
Woningbouw
Woningen
Woninguitbreidingen
Overige projecten
 
                                                   TERUG                                                                                                                  HOME