Ontwerp : 1989.
Realisatie : De Groof 1990.
Uitbreiding ontwerp : 1999.
Realisatie : van Dijck 2001.

Eenvoudige driebeukige woning met dynamische ingangspartij. Deze komt binnen op de middengang, die eindigt in de driehoekige living met eet- zitkamer en keuken. Door het schuin plaatsen van de woonkamerpui wordt de zon op een vroeger tijdstip van de dag binnen gehaald. De slaapvertrekken zijn in de linker beuk gegroepeerd, de garageberging in de rechter. Metselwerk in zwarte en witte betonsteen. Dakbalklaag en beschot zijn binnen in het zicht. De heldere opzet maakte een realisatie voor een laag budget mogelijk.
Een forse uitbreiding is gerealiseerd. Deze bestaat uit een tweede laag, " hangend" boven een deel van het woonhuis. Deze verdieping steunt op vier kolommen buiten de bestaande bungalow.
Dit is noodzakelijk omdat de oorspronkelijke fundering niet berekend is op deze tweede laag. Hier komen de slaapvertrekken. De functies op de begane grond worden aangepast (o.a. een bibliotheek). De woning wordt bijna verdubbeld in oppervlak.
De eenvoud van het ontwerp en de aanpassing op het bestaande geeft de consistentie van onze ontwerpopvattingen weer.

 
Bureau  
Filosofie
Architect
Download
Vacatures
Bureaugegevens
Contact
 
Projecten
Bedrijven & Winkels
Kantoor & Interieur
Woningbouw
Woningen
Woninguitbreidingen
Overige projecten
 
                                                                   TERUG                                                                                                                  HOME