Uitbreiding vrijstaand woonhuis te Oss
Ontwerp : 1995.
Realisatie : Bouwbedrijf van de Ven 1996.

De bestaande kleine woning stond op een groot terrein tussen aanzienlijk grotere woningen. Voor de aankoop van de woning vroeg de opdrachtgever eerst een schetsplan om de woning op de begane grond aan te passen aan een grotere ruimtebehoefte. Dit is vertaald in een cirkelvormige wand waardoor de woonkamer is uitgebreid en de plaats voor een carport is geprojecteerd. Met deze ingreep doet deze woning mee in het beeld van de Ussenstraat. Het contrast tussen woning en laagbouw is gevonden in het bepleisteren van de laagbouwwand en het maken van de gaten in die wand. De speklagen van verblentsteen binden het geheel als elastiekjes. Door het doortrekken van de wand achter de woning ontstaat een bijzonder aangename plek met exotische allure.
 

 
Bureau  
Filosofie
Architect
Download
Vacatures
Bureaugegevens
Contact
 
Projecten
Bedrijven & Winkels
Kantoor & Interieur
Woningbouw
Woningen
Woninguitbreidingen
Overige projecten
 
                                                   TERUG                                                                                                                  HOME