Uitbreiding hoekwoning te Eindhoven
Ontwerp: 2007
Realisatie: RJ Bouw 2008

Het betreft een hoekwoning aan een ge´soleerd liggend hofje. De huidige voor- en achtergevel bestaan uit houten puien. De zijgevel is op een klein kozijntje na, nagenoeg blind.
We hebben de verhoudingen van de (boven) puien gebruikt om een geheel nieuwe begane grondgevel te creŰren. Nu werken we met grijze aluminium gevels. Deze ingrijpende wijziging blijft door de pui-indeling esthetisch verbonden met de bovenbouw.
Het metselwerk van de zijgevel en boeiboord is antraciet zoals in een recente renovatie in de wijk ook gebruikt. Dit geeft met de aluminium puien samen een moderne expressie.
De voor en achtergevel zijn nog geen meter uitgebouwd om een woonkamer met een prettige breedte (hier diepte) te maken en aan de voorzijde om de entree en keukenruimte voor de opdrachtgever praktische afmetingen te geven en een deur naar de hobbykamer mogelijk te maken. De uitbouwen hebben daardoor een erkerachtig karakter.


 

 
Bureau  
Filosofie
Architect
Download
Vacatures
Bureaugegevens
Contact
 
Projecten
Bedrijven & Winkels
Kantoor & Interieur
Woningbouw
Woningen
Woninguitbreidingen
Overige projecten
 
                                                   TERUG                                                                                                                  HOME