Jongerencentrum Mensfort Eindhoven
Ontwerp: 2001
Realisatie:

Wijkgebouw de Werf in Mensfort (Eindhoven) biedt onderdak aan veel wijkactiviteiten. Het voormalig schoolgebouw heeft zoveel activiteiten dat het jongerenwerk er niet meer in zijn geheel inpaste. Daarom leek het opdrachtgever Loket W een goed idee, om nu een jongerencentrum aan het bestaande wijkgebouw te bouwen. EÚn bestaand lokaal wordt als educatieruimte gebruikt.
Een nieuwe ontmoetingsruimte vormt een eigenwijs doosje in het geheel. Het ontwerp zorgt er voor dat in de toekomst de nieuwbouw volledig ge´ntegreerd kan worden bij het bestaande gebouw maar dat nu de jongeren een eigen ingang krijgen. De nieuwe verschijningsvorm geeft de nieuwbouw een eigen gezicht passend bij de jeugd van deze tijd. Het gehele gebouw wordt bekleed met zinken delen. Het afwijkende schuine dak maakt het gebouw zowel onderscheidend als binden in de situatie.
 

 
Bureau  
Filosofie
Architect
Download
Vacatures
Bureaugegevens
Contact
 
Projecten
Bedrijven & Winkels
Kantoor & Interieur
Woningbouw
Woningen
Woninguitbreidingen
Overige projecten
 
                                                   TERUG                                                                                                                  HOME