Ontwerp : 2003.
Realisatie :  Bouwbedrijf, van Dijck's en Interieur projecten b.v. van der Zanden 2004.

Hier volgt de tekst uit een recente publicatie van de Trompetter:

Terwijl Winkelcentrum Woensel flink onder handen wordt genomen, is ook Marc van Loon juwelier aangepakt. Zowel het interieur als de gevel zijn volledig gerenoveerd. Daarvoor ging de deur vijf weken op slot. De een na de ander passeert de drempel van Marc van Loon juwelier met een open mond en verbaasd blik. 'Jee, wat is het hier mooi geworden!', 'Wat een sfeer, wow!', zijn veel gehoorde uitspraken. Dat doet het juweliersechtpaar Hub en Marijke van Loon natuurlijk goed. Al een tijdje wilden ze de zaak goed onder handen nemen. Nu het winkelcentrum volledig wordt gerenoveerd, vond de juwelier de tijd rijp om ook zijn zaak te renoveren. Bureau Archidesk werdt ingeschakeld en maakte er een nieuw geheel van. Vierkante meters zijn er niet toegevoegd, verteld Hub van Loon, echter is de winkel anders ingedeeld, waardoor het lijkt alsof het allemaal groter is geworden. Door het plafond in een boog uit te voeren, creŽerde de architect optisch meer ruimte. Dat plafond is bovendien door de verlichting heel bijzonder geworden. Het lijkt op een sterrenhemel en dat straalt een sfeer uit., die in heel de winkel voelbaar is. Maar al voordat je over de drempel stapt, is de vernieuwing zichtbaar. De gevel is volledig vernieuwd, hij is hoger en strakker gemaakt. Ook nieuw zijn de verschillende vitrines waarachter de collectie zichtbaar is gemaakt. Daardoor hebben we de kijkfunctie vergroot.

 
Bureau  
Filosofie
Architect
Download
Vacatures
Bureaugegevens
Contact
 
Projecten
Bedrijven & Winkels
Kantoor & Interieur
Woningbouw
Woningen
Woninguitbreidingen
Overige projecten
 
                                                   TERUG                                                                                                                  HOME